به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره، در بیانیه پایانی این اجلاس که احمد بن عبدالله المحمود وزیر مشاور در امور خارجه قطر آن را قرائت کرد آمده است:
شرکت کنندگان در اجلاس سران کشورهای عربی که جمعه شانزدهم ژانویه (بیست و هفتم دی ماه) در دوحه قطر درخصوص تجاوز نظامی اسرائیل به نوار غزه برگزار شد با خشم فراوان، ادامه تجاوز وحشیانه اشغالگران را به نوار غزه پیگیری میکنند.
در این تجاوزات تاکنون هزاران غیرنظامی از جمله زنان و کودکان شهید و زخمی شدهاند و تاسیسات شهری ویران شده است.
شرکت کنندگان در این اجلاس نگرانی شدید خود را از اقدام رژیم صهیونیستی به استفاده از سلاحهای ممنوع که سازمانهای حقوقی و بشردوست گواه استفاده از آن هستند اعلام میکنند. این اقدام اسرائیل، نقض آشکار قوانین بینالمللی مربوط به درگیریهای نظامی است.
شرکت کنندگان در این نشست همچنین نگرانی شدید خود را از وخامت اوضاع انسانی در غزه که بر خلاف معیارهای قانونی و اخلاقی به حد خطرناکی رسیده است اعلام میکنند و خواستار اتخاذ تدابیری کارآمد برای پایان دادن به این وضع هستند.
شرکت کنندگان همچنین بر حق مسلم ملتهای تحت اشغال برای تعیین سرنوشت خود و مقاومت در برابر اشغالگران طبق قوانین بینالمللی تاکید میکنند و از افکار عمومی عربی و اسلامی و از اعلام همبستگی بسیاری از کشورها و ملتهای جهان با ملت فلسطین تقدیر می کنند.
از آنجا که اسرائیل از گردن نهادن به قطعنامه 1860 شورای امنیت (مورخ هشتم ژانویه 2009) خودداری کرده و به تجاوز خود که نقض آشکار قطعنامههای بینالمللی است ادامه میدهد، شرکت کنندگان در اجلاس دوحه بعد از بررسی اوضاع کنونی در خصوص نکات زیر توافق کردند تا به اجلاس بعدی که در کشور کویت برگزار خواهد شد ارائه شود:
1- محکوم کردن شدید اسرائیل به علت تجاوز وحشیانه به نوار غزه و ادامه دادن به آن
2- درخواست از اسرائیل برای متوقف کردن فوری هر گونه تجاوز به نوار غزه و عقب نشینی فوری و بی قید و شرط و همه جانبه نیروهای اشغالگر
3- شناختن اسرائیل به عنوان مسئول جنایی حوادث غزه، طبق قوانین بینالمللی مربوط به تجاوز و جنایات جنگی و نسل کشی و شناختن اسرائیل به عنوان مسئول مدنی برای پرداخت غرامت (به قربانیان).
شرکت کنندگان در اجلاس دوحه بر عزم خود برای تلاش در چارچوب نهادهای قضایی بینالمللی و ملی با هدف تحت پیگرد قرار دادن اسرائیل و مسئولان آن و همکاری در تامین ابزارهای لازم برای تحقق این هدف تاکید میکنند.
4- تاکید بر گشوده شدن فوری و دائمی همه گذرگاهها به روی افراد و کمکهای بشردوستانه از جمله مواد غذایی و سوخت و وسایل درمانی و پزشکی و توزیع بدون مانع آن در سراسر نوار غزه
5- تاکید بر ضرورت لغو محاصره غیرقانونی نوار غزه از جمله لغو هرگونه محدودیت بر جابجایی افراد و اموال و کالاها و گشودن گذرگاهها و فرودگاه و اسکله غزه و درخواست از همه کشورها برای اتخاذ تدابیر لازم برای تحقق بخشیدن به این هدف
6- دعوت از همه کشورها برای ارسال فوری کمکهای امدادی بشردوستانه به ساکنان نوار غزه و تاکید بر حمایت از سازمانهای امدادرسانی بشردوستانه بینالمللی و ملی فعال در این زمینه و مسئول دانستن اسرائیل در خصوص هرگونه نقض قانون بینالمللی مربوط به این مسئله
7- دعوت از کشورهای عربی و کشورهای دوستدار صلح برای اتخاذ تدابیر لازم به منظور تشکیل پل دریایی با هدف انتقال کمکهای بشردوستانه به نوار غزه و تلاش برای تحقق گستردهترین میزان مشارکت اعضای جامعه بینالمللی در این خصوص
8- تاسیس صندوقی برای بازسازی نوار غزه و ارج نهادن به مشارکت قطر در این صندوق
9- دعوت از طرفهای فلسطینی برای دستیابی به توافق و تحقق بخشیدن به آشتی ملی فلسطینی
10- دعوت از کشورهای عربی برای به تعلیق درآوردن طرح صلح عربی که در اجلاس سران عرب در بیروت در سال 2002 تصویب شد و درخواست از این کشورها برای توقف هرگونه عادی سازی روابط از جمله تجدید نظر در روابط دیپلماتیک و اقتصادی (با اسرائیل)
11- ارج نهادن به موضع کشورهایی که موضعگیری مثبتی در خصوص تجاوز به غزه و لغو محاصره این منطقه و حمایت از آرمان فلسطین داشتند.
در این اجلاس از موضع کشورهای قطر و جمهوری اسلامی موریتانی که روابط خود را با اسرائیل متوقف کردهاند تقدیر شد.
همچنین از دعوت عبدالله واد رئیس جمهور سنگال و رئیس کنونی سازمان کنفرانس اسلامی برای برگزاری نشست اضطراری این سازمان با هدف بررسی تجاوز وحشیانه اسرائیل به غزه استقبال شد.
این اجلاس از سران و نمایندگان کشورهای اسلامی به علت مشارکت در این اجلاس تشکر و قدردانی و از حضور نمایندگان گروههای مقاومت فلسطینی در این اجلاس استقبال میکند.
با تشکر و قدردانی از شیخ حمد بن خلیفه ال ثانی امیر قطر به علت درخواست برای تشکیل این اجلاس و قبول مسئولیت برگزاری آن.